WNF
Via LIDAR technologie is het mogelijk om bossen en zelfs iedere boom te meten. Zo kunnen we wereldwijd exact de dichtheid van bossen, de mate van ontbossing, of juist de aanwas van nieuw bos monitoren.
Bij LIDAR scant een laser een object, zoals een boom, vanuit verschillende hoeken. Van hieruit kan vervolgens een 3D-model worden berekend. Specifieke locaties en details zijn te meten met Drones die zijn uitgerust met een camera. LIDAR en hoge resolutie foto-opnamen samen, geven gedetailleerde objectkennis. Het Orion-gebouw is op deze wijze actueel, efficiënt en effectief digitaal te beschrijven. Op dezelfde wijze is het mogelijk om wereldwijd de conditie van de longen van de aarde te monitoren.
Pollmeier flickr
A German study on the greenhouse emissions of residential building construction concludes that timber is the most sustainable material for housing projects.
The "THG-Holzbau" study carried out at the Ruhr University Bochum is unambiguous in its conclusion: in order to protect our climate and reduce greenhouse gas emissions, more residential buildings must be built in timber – starting today.
Natuur en Landschap heeft (al in 2016) een interessant nummer uitgebracht over alles met betrekking tot het Nederlandse bos.
Op pagina 17 staat een mooie tekening ‘de weg van het nederlandse hout’. Over waar hout vandaan komt en waarvoor gebruikt. Nederlands hout gaat met name de kachel in !
Staatsbosbeheer verwacht 10 tot 20 miljoen euro kwijt te zijn aan kap en plaatsing van nieuwe bomen
Het vals essenvlieskelkje waart door de Nederlandse bossen en legt in het zwartste scenario 98 procent van alle essen om. De uit Azië overgewaaide schimmel grijpt zo wild om zich heen, dat bosbeheerders in allerijl het komende jaar zieke bomen langs paden en wegen kappen die anders zelf dood neer dreigen te vallen.
Dat groen gezond is weten we intussen allemaal. Met name voor kinderen geeft het vele voordelen op het gebied van lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Je ziet dan ook steeds meer schoolpleinen waar de ouderwetse grijze tegel wordt ingeruild voor planten, bomen en water.
Zo ook in Voorburg waar het schoolplein van OBS De Parachute is omgetoverd van grijze saaie plek naar een groene oase vol avontuur. Een leerzame en inspirerende plek voor kinderen en hun ouders.
In het plan is veel ruimte voor groen, duurzaamheid en inventieve snufjes.
Lees meer op de site van NL Greenlabel...
Nieuwsarchief 2020... Nieuwsarchief 2019... Nieuwsarchief 2018... Nieuwsarchief 2017... Agenda-archief ...
Heeft u nieuws of een evenement dat informatief is voor houtbewerkers, boseigenaren, kopers en verkopers van europees kwaltiteitshout of bezoekers van deze site?
Voor slechts € 39,- excl btw kunnen we voor u een passend bericht of evenement plaatsen op de site van Stichting Robinia.
Donateurs kunnen elk jaar één bericht gratis laten plaatsen en krijgen 50% koring op elk volgend bericht.
Een te plaatsen bericht stuurt u via het antwoordformulier bij contact.
Graag vermelden / toevoegen:
Stichting Robinia behoud zich het recht voor om een agendapunt of nieuwsbericht niet te plaatsen. Bijvoorbeeld als het bericht niet relevant is of als de Stichting het een erg commerciële activiteit vindt.
Prijswijzigingen kunnen elk kwartaal worden aangepast. Heeft u uw bericht al gestuurd voor de prijswijzing dan houden we de oude prijs aan.
We laten de nieuwsberichten tot na het evenement staan en andere informatie blijft tenminste een jaar staan. Stichting Robinia kan daarom niet garanderen dat de informatie of links nog actueel zijn. Als informatie op deze pagina is verouderd of niet meer relevant is ontvangen wij hierover graag bericht. Dank u wel.